Fredagen den 30 januari 2009

Hej,
 nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Men jag ska försöka bättra mig och skriva lite varje dag.
Målarna är klara med tapetseringen, eller de har varit klara en hel vecka nu och det blev jättefint.. Speciellt så gillade jag tapeten i vardagsrummet. Den är mörkbrun och det blev jättefint. Det värsta är att nu så vill jag inte sätta upp något på väggarna.. hehe..
Köket blev ljust och fint med en beige tapet och Linas är mörk grå.. Så vi är helnöjda..

Från det ena till det andra så  undrar jag hur de på föräkringskassan är funtade. Jag förstår att de inte kan hjälpa att det är neddragningar på personalen mm.. men de kan ju vara lite trevliga iaf.. Det är ju inte mitt fel heller. De måste förstå att jag vill veta varför jag inte har fått svar på mitt bostadsbidrag när det har gått 2 månader sedan jag lämnade in ansökan och hyran ska vara betald idag.. Men hon sa bara "handläggningstiden är 8 veckor" "Vart på ansökningsblanketten står det" frågade jag. "Det står på våran hemsida" sa hon.. "Men jag är aldrig inne på eran hemsida, och du kan ju inte veta om jag har internet eller annan tillgång till internet" sa jag.."Så då tycker jag att ni får se till att det står klart och tydligt på blanketterna!" sa jag med. Och det ska tilläggas att det bara hade gått 7 veckor sedan jag lämnade in ansökan..  Så jag frågade den mindre trevliga damen att då borde jag få svar nästa veka då? Då svarade hon bara surt att det visste hon inte men antingen det eller vecka därpå.. Usch ...gillar inte försäkringskassan..

Idag så är det fest hos Pelle och Malin..  Ska nog gå dit en sväng för jag är nyfiken på tjejen som är och hälsar på Jonny Logan.. Och de ska komma dit, det sa Jonny iaf till Ellinore i morse... hehe.. vi får väl hoppas på att vi inte skrämmer iväg henne.. Så nu har jag färgat håret så att allt det gråa är borta.. för ett par veckor iaf..

Lillebror var här igår... han är så söt som socker, men jag kan inte förstå hur han hinner med att riva hela lägenheten på ett par minuter!? Det ser ut som ett bombnedslag efter att han har varit här...hehe..

Tre gånger har jag tvättat denna veckan. Hur kul är det på en skala??? Fattar inte vart all tvätt kommer ifrån..

Kenta är jag fortfarande livrädd för.. fattar inte hur jag ska våga gå till honom igen.. Avbokade tiden i torsdags.. fast min psykopat ringde och talade om för mig attt hon har pratat med honom om hur jobbigt jag tycker att det är.. men det gör inte saken bättre... det är lite pinsamt att jag behövde ha någon som talade om det åt mig.. Men jag känner ju inte människan och då är det jättesvårt att säga nej när han kommer med förslag som jag inte håller med om och inte alls gillar.. Jag är väl lite knäpp kanske men jag tycker det är jobbigt.. Men jag har ingen som helst lust att släppa in honom i mitt hem... Jaja.. vi får se.. får väl be psykopaten att vara med på nästa möte med Kenta..

Nåja, nu så ska jag gå ut till tvättstugan och sedan så ska jag åka en sväng till mor under tiden som tvätten torkar och de andra maskinerna tvättar klart..

Hasta luego amigos!!!!

Torsdagen den 22 januari 2009

Hej,
jag är jättetrött på dessa super sega målare. Trodde i min enfalld att de skulle ha hunnit att tapetsera något igår. Men icke sa nicke, inte en millimeter tapet kom upp. Och inte hade målat klart heller. Jag undrar vad det är de sysslar med egentligen. De måste väl kunna vara lite mer effektiva? De måste väl fatta att man inte kan bo hur länge som helst utan att ha tillgång till ett kök? De borde ha börjat där och gjort köket klart igår.. GRRR...jag är jätte arg!! Som tur var så var Pelle och Malin snälla så att vi fick äta hos dem igår.. Får se vad vi gör idag.. De har ju bara börjat att tapetsera i vardagsrummet men jag hoppas att de åtminstone blir klara där idag för jag vet inte om jag orkar ha det så här en dag till... Jag har INGENSTANS att vara!! det är jättesynd om mig!!!!!

Nåja, nog om det.. Lilla Bettan har fått fyra valpar. En kille och tre tjejer tror jag att  det  var.. Hoppas att allt har gått  bra och att hon klarar av att ta hand om dem, hon är ju inte så gammal.

I morgon så kommer spanien resenärerna hem. Hoppas att de har haft det bra och kommer hem pigga och utvilade och fulla av liv och lust! Det har väl varit 25 grader varmt en dag iaf sa Lillemor när jag pratade med henne igår..

Undrar om jag ska ta mig i kragen och göra någon nytta här uppe när jag ändå är förpassad till denna regionen.. Har egentligen ingen lust för jag är trött.. Trots att jag sovit rätt så bra i natt..

Undrar när de tänker göra Linas rum? De får absolut inte börja med det i morgon om de inte hinner färdigt. För de ska inte inbilla sig att vi ska bo utan ett rum hela helgen. För då har denna familjens medlemmar minimerats med ett par personer.. och det är det väl ingen som vill att den ska göra.. eller? :o)

Nej, nu ska jag sluta. Vi höres snart igen!

Hasta luego!

Söndagen den 18 januari 2009

Igår så åkte Pelle, Angelina och Ewelina till Mariestad och köpte en hamster, den är jättesöt och de döpte den till Lajna, så nu är vi med burdjur igen trots att jag inte ville ha några fler.. jaja.. thats life..

Sedan så var det ju kötslaget på kvällen och det slutade inte riktigt som jag trodde, var helt inställd på att Magnus kör skulle åka för de var inte så bra igår, han gör verkligen konstiga låtval.. Tycker synd om Robert Wells som åkte ut när han var mycket bättre än Magnus.. men men.. shit happens..

Angelina har tillbringat hela helgen här hos oss och det har varit kul. hon är så trevlig att ha att göra med.. Lillebror, Pelle och Malin har vi oxå sett en del av. Annars så har det varit en lugn och lite småtråkig helg, har inte gjort så mycket..

På onsdag så kommer målarna hit! Jag ska äntligen på omtapetserat i köket och vardagsrummet, så som jag har längtat efter denna dag!! Trodde att jag skulle få vänta till i höst eller iaf till längre fram i vår.. Fast jag har ännu inte bestämt vad jag ska ta för tapeter, ska fråga målarna om de har fler tapet-pärmar, Lillemor sa att de har fler än de som de ger en.. får kolla med dem i morgon..

Men nu så börjar jag att bli trött och det är dags att krypa till kojs..

Hasta la vista amigos!!

Fredag den 16 januari 2009

Hejsan,

idag så har jag varit i Götene och kollat på en lägenhet som Frasse kankse ska flytta till. Den låg på¨Tenngatan och var rätt så fin.. Det enda var väl att tapeterna i köket inte var så fina, mörkblåa med stora vita blommor på.. Fast det går att leva med ett tag antar jag. Bättre att bo där än med den däringa monster Marie antar jag.. Rummen var stora och fina. Så Frasse ringde till hyresvärden och sa att han ville ha den, så jag hoppas att han får den. Det skulle vara bra för då kan jag få lite avlastning med barnen. Behöver vara lite barnledig snart känner jag. Jag vet att de är stora och säkerligen skulle klara sig själva men det känns bättre om tjejerna och Alex inte är på samma ställe ensamna allt för länge..

Idag så är det Lets dance igen, det är kul.. Blondin Bella är allt annat än graciös när hon dansar..hehe,, hon var verkligen stel.. Fast jag blev imponerad av Morgan Alling eller vad han nu heter, han var verkligen duktig..

Och i morgon så är det körslaget, det gillar jag oxå, min favorit är naturligtvis Magnus Carlsson.. Fast jag är rätt så säker på att Robert Wells kommer att vinna..

Annars så vet jag inte alls vad som händer i helgen. J o J är sjuka så det blir nog inget Trollhättan och idol för dem. Tråkigt för de hade sett fram emot det. De har feber och ont i halsen och är trötta och slöa. Kanske har de åkt på influensan, fast det hoppas jag verkligen inte att de har.

Ringde till Zoo oxå, de hade inte fått in några hamstrar utan de var restnoterade, så det dröjer till nästa fredag innna det finns någon. Angelina tog det bra som tur är, det är så tråkigt att behöva tala om att det inte finns några när man har lovat att köpa en, men det är ju inte så mycket att göra åt det. Men förhoppnigsvis så får de in till nästa vecka..

Men nu så ska jag försöka mig på att göra lite nytta här hemma..

Hasta luego!

Den 15 januari 2009

Hej igen,
återigen är det ett tag sedan jag skrev, men jag har inte så mycket att förtälja för tillfället. Det händer inte så mycket.

Mina dagar är ganska likartade. Går upp tidigt och väcker barnen, går ut med Tyson, städar, diskar, lagar mat, går ut med Tyson igen, tvättar ett par gånger i veckan. Ibland så hälsar jag på någon eller så kommer det någon hit, mest Ellinore. Fast i natt så åker de till Spanien i en vecka, det blir skoj för dem.. Hoppas det regnar och är väldigt kallt..hehehhehee... neee jag bara skojar..

Lillebror har varit här några gånger, han är så trevlig.. Nu har han som tur är slutat att lyssna på snuslåten som ju har torterat oss i några månader.. tur det, nu gillar han "Bilar" och en flodhäst som dansar.. Det är avsevärt mycket bättre än snuslåten..

Igår så skulle vi, jag, Angelina och Ewelina köpa en hamster, men de var slut så vi ska göra ett nytt försök i morgon för hon trodde att de skulle få in några tills  dess..

Var hos arbetsterapeuten i tisdags, men han skrämmer livet ur mig så jag tror inte att jag vågar gå dit igen..

Markus kommer inte den här helgen, synd..  kanske nästa helg..

Men nu kom Malin och Therese hit..

Hasta la vista!

Nytt år

Hejsan,
nu var det länge sedan jag skrev. Närmare bestämt 2 veckor sedan. Och inte har det hänt så särskilt mycket heller. Julen har kommit och  gått, nyår har kommit och gått. Och Alexander har fyllt 19 år. Det är något som jag har svårt att förstå hur min lille pojke har blivit så stor. I mina ögon är han fortfarande en liten bebis. :o). Fast det tycker han säkert inte om att höra..

I morgon så börjar skolan igen, inte för att jag fattar hur de ska komma upp imogon bitti, för de somnar ju inte förrän fram på små timmarna och går upp på eftermiddagen.. typ... Men på något sätt så ska det väl gå. Jag hör hör ett larm på någon av tjejernas telefoner går igång om och om igen så de har nog tänkt sig att de ska komma upp lite tidigare idag. Jag får väl traska upp för trappan och väcka dem snart..

LIllebror börjar dagis idag, det kommer nog att bli kul för honom att träffa andra barn i hans storlek och få leka och lära sig en massa bra saker.. Och så får han leka av sig så att han kanske blir lite lugnare..hehe... fasters lille vilding.. han är allt bra go´. Ska gå och hämta honom en stund sedan och ha en liten faster dag..

Kallt har det varit också, så in i norden.. Och längre än vanligt har det suttit i, det var konstigt, fast igår så var det 2 plus men då blåste det orkan istället... konstigt väder, och idag så var det -6 igen..

Jaja.. men nu så får jag väl försöka mig på att göra lite nytta, ska ta bort granen, det är det enda som är kvar av julen här hemma...

Hasta la vista amigos!